Een bril kan voor een aantal problemen een fijne oplossing zijn. Zo wordt de bril gedragen door mensen die veraf niet meer goed kunnen zien of bij wie het zicht van dichtbij niet meer optimaal is. Ook mensen die graag hun ogen willen beschermen tegen de zon of tegen blauw licht dat afkomstig is van onze beeldschermen kiezen voor een bril. Je kunt kiezen voor een standaard bril maar de brillen die worden aangemeten zijn toch wel het beste. Deze worden tenslotte op jouw ogen aangepast. Ga jij binnenkort een nieuwe bril aanschaffen? Dan hebben we hier wat waardevolle tips voor je op een rij gezet.

Het gebruik

Allereerst is het handig om voor jezelf te bepalen waarvoor je de bril precies gaat gebruiken. Zo heeft een bril die je gebruikt voor of tijdens je werk hele andere behoefte dan een zonnebril voor een dagje strand. Bepaal dus eerst voor jezelf de criteria waar de bril aan moet voldoen en ga dan pas gericht op zoek. Let er wel op dat je vaak twee of zelfs drie brillen voor de prijs van één krijgt. Of de opticien verschaft een hele aantrekkelijke korting als je nog een bril bij hun aankoopt. Zo kan het zomaar zijn dat je naast een leesbril ook nog met een mannen zonnebril naar buiten loopt. En als alles ook nog op jouw ogen is aangepast is dat natuurlijk wel zo fijn.

Het montuur

Naast het gebruik wil je natuurlijk ook een bril die qua uiterlijk bij je past. Tegenwoordig zijn er een tal van modellen, kleuren en zelfs verschillende vormen monturen verkrijgbaar. Van een trendy montuur tot aan een klassieke stijl. Alles is mogelijk maar waarschijnlijk past niet alles bij je gezicht en stijl. Ieder gezicht heeft een bepaalde vorm. Dit kan een ronde vorm zijn maar ook een ovale vorm of een vierkante vorm. Wanneer je gezicht van zichzelf een ronde vorm heeft en je draagt een bril met ronde glazen, dan zal dit de ronde alleen maar versterken. Misschien niet echt iets waar je om zit te springen. Daarnaast kan ook de kleur of het motief van je montuur een misser worden. Als de kleur bijvoorbeeld totaal niet past bij je ogen en de ondertoon van je huid. Heb je een koele ondertoon? Dan wil je bijvoorbeeld felle kleuren, zoals rood of oranje, liever vermijden. Bij een warme ondertoon staan deze kleuren juist wel heel mooi. Pas ook op met té trendy monturen. Deze monturen zijn nu misschien helemaal in maar over een half jaar weer uit en ieder half jaar een nieuwe bril nemen is ook zo wat.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe bril?