Home Woonplezier Ruimtes in je huis

Ruimtes in je huis

0
Ruimtes in je huis

Bijna iedereen heeft wel een favoriet plekje in zijn of haar huis. Of dit nu de eethoek is of de badkamer, dat maakt niet uit. Als jij je er maar prettig bij voelt. Zo’n favoriet plekje kan te maken hebben met een hele hoop dingen. Er kan bijvoorbeeld 1 bepaald item staan waar jij helemaal dol op bent of het is een plek waar je heel veel leuke herinneringen hebt gemaakt. Als je dan weer op dezelfde plek bent, krijg je weer flashbacks over die specifieke momenten. Ben je dit nu aan het lezen en denk je: waar heeft ze het over? Dan is het tijd voor jou om je favoriete ruimte in je huis te gaan creëren. Dit hoeft namelijk helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Relaxen

Hou jij van het lezen van een goed boek of om in alle rust naar een podcast luisteren? Dan is het een goed idee om voor jezelf een relaxruimte te creëren. Zo’n relaxruimte hoeft ook helemaal niet heel ingewikkeld te zijn. Als je maar een aantal items neerzet waar jij ontspannen van wordt. Om mee te beginnen is dan een lekkere ruime stoel of kleine bank een goed idee. Zorg ervoor dat hij lekker ontspannen zit, maar dat je je er ook een beetje op kan concentreren. Want het is ook weer niet de bedoeling dat je in slaap valt tijdens het lezen van je boek. Een goed setje speakers om ontspannende muziek of je podcast op af te spelen is ook zeker niet overbodig. En zet dan als laatst nog wat persoonlijke voorkeuren neer. Misschien hou je wel van wierook of een lekkere aroma diffuser. Dit werkt beide ook erg ontspannend.

De eetkamer

Als je dan je relaxruimte hebt afgemaakt en je er helemaal in thuis voelt kan je verder gaan met de eethoek. Als je de ruimte hebt voor een aparte eethoek, zou ik dit zeker aanraden. Een aparte eethoek kan namelijk voor een hele andere sfeer zorgen en zo zit je niet zo in de keuken erbij. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een eetkamer industrieel. Kies hierbij voor een grote metalen tafel met een houten plaat erop. Een tafel met x-poot is helemaal van deze tijd. Dit geeft een stoer maar toch ook speels effect. Neem er dan een aantal cognac kleurige stoelen bij en je eethoek is bijna klaar. Het enige wat dan nog ontbreekt is een grote sfeerlamp. Hang deze precies boven de eettafel en je sfeervolle eetkamer is helemaal klaar voor gebruik!