Home Ander nieuws Fototoestellen die in combinatie met lenzen te gebruiken zijn

Fototoestellen die in combinatie met lenzen te gebruiken zijn

0
Fototoestellen die in combinatie met lenzen te gebruiken zijn

Een degelijk fototoestel zorgt op de eerste plaats voor foto’s die van een hogere kwaliteit zijn dan de gemiddelde smartphone. We hebben allemaal inmiddels wel de gewoonte om met je smartphone even snel een foto te maken. We weten inmiddels ook dat foto’s die gemaakt zijn met een smartphones lang niet de kwaliteit hebben als de foto’s die je met een fotocamera maakt. Een van de redenen dat dit het geval is, is omdat je met een smarthphone geen verschillende goede lenzen kunt gebruiken. 

 

De voordelen van het gebruik van lenzen

Een lens op je fototoestel kan verschillende doeleinden dienen. Dit is ook de reden dat professionele fotografen vaak meerdere lenzen bij zich hebben. Elk soort lens dient namelijk een specifiek doel. Zo zijn er lenzen die trillingen opvangen en lenzen die de lichtinval automatisch reguleren. Wanneer je architectuurfoto’s wilt maken zul je een ander soort lens willen gebruiken dan wanneer je bijvoorbeeld kleine insecten op de foto wilt zetten. Een bruiloft reportage of een portretfoto zien er beter uit wanneer de fotograaf er de juiste lenzen bij gebruikt.

Lenzen kunnen niet op elk soort fotocamera worden gebruikt. Alleen in combinatie met een systeem- of spiegelreflexcamera is het gebruik van lenzen mogelijk. Systeemcamera’s bestaan nog niet zo heel lang, waardoor er voor dit soort toestel nog niet zo heel veel soorten lenzen beschikbaar zijn. Dat is anders bij de spiegelreflexcamera en om die reden gebruiken professionele fotografen dan ook bij voorkeur dit soort fotocamera’s.

 

De voordelen van een spiegelreflexcamera

Een spiegelreflexcamera onderscheidt zich door het spiegelsysteem dat in de camera is gebouwd. Door dit systeem zal er op de foto exact hetzelfde afgebeeld wordt als wat jij door je lens ziet. Bij andere soorten camera’s is dit niet altijd het geval. Daar worden vaak schaduwen, lijnen en licht net wat anders weergegeven dan jij in werkelijkheid ziet. Bij een spiegelreflexcamera is dit dus niet het geval. Daarnaast kun je door het gebruik van verschillende soorten lenzen de kwaliteit van een foto verder vergroten. 

Wil je bijvoorbeeld foto’s maken onder minder goede weersomstandigheden of bij weinig licht, dan kun je de juiste les gebruiken en zul je in staat zijn foto’s van zeer hoge kwaliteit te nemen.  Bij andere soorten fotocamera’s is het gebruik onder dergelijke omstandigheden min of meer onmogelijk. Dit komt mede doordat de mogelijkheid ontbreekt verschillende soorten lenzen te gebruiken. Ben je op zoek naar een camera die je helemaal naar je hand kunt zetten, dan kies je dus bij voorkeur voor een spiegelreflexcamera.