Home Vrije Tijd Elektrische fietsen in Nederland

Elektrische fietsen in Nederland

0
Elektrische fietsen in Nederland

Nederland is het land waar het barst van de fietsen. Gekeken naar de meest recente cijfers, beschikt iedere Nederlander over 1.3 fiets. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar wanneer we zeggen dat Nederland over 22,9 miljoen fietsen zal dit een realistischer beeld geven. Ieder huishouden beschikt wel over een of twee extra fietsen die gemakkelijk mee te nemen zijn, waardoor we voor kleine reizen bijna altijd de fiets pakken! Echter is het zo dat tegenwoordig vooral elektrische fietsen worden verkocht. De elektrische fiets zorgt voor vele voordelen en beschik je over trapondersteuning, waardoor je gemakkelijk op de 25 kilometer per uur zal zitten en snel bij je bestemming zal zijn. Je bespaart je kracht, terwijl je juist sneller zult gaan fietsen. 

De elektrische fietsen zijn er in verschillende soorten te verkrijgen,waardoor er voor iedereen een geschikte elektrische fiets aan te schaffen is. Zo kun je kiezen voor een welbekende elektrische omafiets, een transportfiets of zelfs een bakfiets met trapondersteuning!

De voor- en nadelen van een elektrische fiets

We kiezen massaal voor de elektrische fiets. De elektrische fiets kent vele voordelen, maar zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan een fiets met elektrische trapondersteuning. Een e-bike is namelijk snel, milieuvriendelijk en comfortabel, maar is het ook zo dat de aanschaf van een elektrische fiets erg prijzig is en de accu maar een beperkte actieradius zal hebben. 

De voordelen van een elektrische fiets zijn dat je licht en comfortabel zult fietsen vanwege de elektrische trapondersteuning. Ook met tegenwind of wanneer je een berg op moet fietsen krijg je ondersteuning, waardoor je noiit teveelkrahct hoeft teegrbuiken en snel kunt fietsen. De elektrische fiets is hierdoor ideaal voor lange afstanden en kun je gemakkelijk 25 kilometer per uur rijden, ongeacht hoe en in wat voor een gebied je nu rijdt. 

Echter zijn er ook nadelen verbonden aan een elektrische fiets. De elektrische fiets is namelijk behoorlijk duur in de aanschaf en zul je gemakkelijk over de €1000 kwijt zijn. De accu heeft een beperkte actieradius en is ook het onderhoud van de fiets erg duur. Met een juiste verzekering kun je deze kosten zoveel mogelijk beperken, terwijl je tegelijkertijd verzekerd zult zijn voor schade en diefstal! 

Kies voor een elektrische bakfiets!

Nu zijn er natuurlijk verschillende soorten elektrische fietsen te verkrijgen, maar is een elektrische bakfiets een fiets die je zeker moet hebben wanneer je in de stad woont! Met kinderen en bagage is het wegbrengen van de kinderen met de auto in de stad erg lastig, maar biedt de bakfiets juist een uitkomst. De bakfietsen zijn hip, vinden kinderen het super leuk en kun jij gemakkelijk de kinderen en hun bagage brengen naar school!