Home Zakelijk De autokraan is hot!

De autokraan is hot!

0
De autokraan is hot!

In de periode van mijn jeugd tot mijn adolescentie heb ik alle edities van het spel Grand Theft Auto gespeeld. In het begin kon je in 2D met een pixelig bolletje door de stad lopen, vanaf GTA 3 werd dit een 3D wereld. Inmiddels zijn we bij deel vijf beland en het spel is in al die jaren ongelooflijk veel veranderd.Toch is één van mijn favoriete activiteiten van GTA 1 tot en met GTA 5 hetzelfde gebleven. Auto's bij de sloop afleveren en ze laten optakelen met een kraan.

Een autokraan in het echt

Ik heb al jarenlang geen GTA meer gespeeld, maar ik moest hieraan denken omdat ik deze week voor het eerst in mijn leven in een echte autokraan zat. Mijn zwager is een vrachtwagenchauffeur en de laatste tijd laat hij zich vooral inzetten als autokraanchauffeur. Hiermee vervoert hij allerlei dingen die echt bij deze tijd passen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen en delen van windmolens. Toen ik bij hem in de autokraan zat, hadden we zelfs een heel huis bij ons. Hij vervoert namelijk ook tiny houses. Dit zijn hele kleine huisjes die je in één geheel of in een bouwpakket van slechts enkele delen op een kraanwagen laadt en ergens naartoe vervoert. Dan takel je het huisje van de wagen af en laat hem zakken op de plek waar hij hoort te staan. Mijn zwager liet me ook even de joystick van de kraan bedienen. Het was op dat moment dat ik een flashback kreeg naar 1995 en mezelf als klein ventje GTA2 zag spelen.

Menig autokraan te koop op Trucks.nl voor allerlei doeleinden

Mijn zwager heeft op dit moment meer dan genoeg werk en hij twijfelt er daarom zelfs over om voor zichzelf te beginnen. Hij wil een tweedehands autokraan aanschaffen en zich als eenmansbedrijfje laten inhuren voor het vervoeren van allerlei vrachten. Voor de aanschaf van de autokraan gaat hij naar Trucks.nl. Hier wordt een breed scala aan kraanwagens, autokranen, vrachtwagens en andere zware voertuigen aangeboden. Ik heb eens samen met hem gekeken en een leuke autokraan hoeft niet eens zo duur te zijn. Zo zie ik een autokraan te koop staan uit 2008 met een laadvermogen van 9000 kilo voor 24.500 euro. Daar heb je net een middelmatige Mitsubischi voor. Misschien moet ik zelf ook maar eens de nodige certificaten halen, om het voorbeeld van mijn zwager te volgen. Al die opgetakelde auto's in GTA 1 tot en met 5 waren dan geen jeugdig tijdverdrijf, maar een profetie voor de toekomst!