Wanneer je een eigen horecabedrijf runt, of er wel eens bij eentje hebt gewerkt. Dan weet je dat het van groot belang is dat de keuken wat aanpassingen heeft ten opzichte van een gemiddelde keuken in een huis. Om te beginnen is een horecakeuken vaak een stuk groter, je werkt er met meer mensen tegelijk. Ook wil je natuurlijk langs elkaar heen kunnen lopen zonder elkaar in de weg te staan. Behalve de maat van de keuken is ook de capaciteit belangrijk. Je hebt meer pitten nodig, groter koelkast en ook een betere oven. In dit artikel gaan we in op dingen waar je op moet letten bij het kopen van een heteluchtoven in een horecakeuken. 

 

Veel keuzes

Om te beginnen is het goed om te weten dat er heel veel verschillende heteluchtovens zijn. De keuze gaat dus niet heel makkelijk zijn. De eerste stap is om te kijken hoeveel budget er voor de heteluchtoven is. Zodra je dit budget weet wordt het zoeken al iets gerichter. Vervolgens kan je naar de maat gaan kijken. Hoe groot is de ruimte die je in de keuken beschikbaar hebt voor de oven? Maar ook hoe groot zijn de producten die erin moeten, heb je veel gerechten op de kaart staan die in de oven gaan, of juist hele grote gerechten in een keer. Dit is belangrijk omdat je die grootte van de roosters of trays wil kunnen gebruiken in je oven. Vervolgens kan je gaan kijken naar het type heteluchtoven wat je graag zou willen hebben. Je hebt hier de wat simpelere modellen, daaraan kan je niet al te veel instellen maar ze verwarmen het voedsel geleidelijk. Maar je kan ook kiezen voor een professionele heteluchtoven met meer keuzes. Hierdoor kan je meerdere kookmethoden toepassen.

 

Zuinig

Denk bijvoorbeeld aan een heteluchtoven met ingebouwde stoominjectie. Door deze stoominjectie wordt het voedsel vochtig gehouden terwijl het in de oven verwarmd wordt. Als je een beetje weet wat voor oven je zoekt is deze keuze ook vrij makkelijk te maken. Vervolgens kom je aan bij de keuze voor het energieverbruik. Een heteluchtoven is vaak al zuiniger met de energie dan een conventionele oven. Maar ook tussen alle heteluchtovens kan hier nog wel wat verschil tussen zitten. Als je dit dus belangrijk vindt is het goed om hier op te letten en hier je keuze vanaf te laten hangen. Als je al deze punten meeneemt bij je keuze zal je uiteindelijk een geschikte heteluchtoven vinden voor de horecakeuken.  

Een heteluchtoven in de horeca