Home Vrije Tijd Zo creëer je meer veiligheid in je relatie

Zo creëer je meer veiligheid in je relatie

0
Zo creëer je meer veiligheid in je relatie

Hoe verliefd je ook op elkaar bent, of hoeveel je ook van iemand houdt. Veiligheid in een relatie is lang niet altijd vanzelfsprekend en het is in de meeste gevallen zo dat het iets is waar je echt naar toe moet werken in plaats van dat het er al is. Het gevoel van veiligheid heeft alles te maken met vertrouwen, en het mooie daaraan is is dat je er invloed op kan uitoefenen. Daarmee wordt bedoeld dat je kan werken om dit vertrouwen op te bouwen en dingen kan ondernemen om hieraan te werken. Uiteindelijk is er niets fijner dan een relatie hebben waarbij je voelt dat je veilig bent, en niet te vergeten: dat de ander ook veilig is bij jou.

Eerlijk blijven

Eerlijkheid duurt het langst zeggen ze, cliché maar waar, als je het veel mensen vraagt. Maar in een relatie is dit toch makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen hebben het idee dat ze heel eerlijk zijn, maar meestal is het geval dat er toch dingen verzwegen worden, zoals diepere gevoelens of verlangens. En niet omdat ze daarover willen liegen of bewust zwijgen, maar meer omdat ze bang zijn hun partner niet te kwetsen. Dit is een manier van beschermen die uiteindelijk ervoor zorgt dat twee mensen uit elkaar kunnen groeien. Maar het zegt ook heel veel over hoeveel je geeft om iemand. Je zult merken dat wanneer je eerlijk bent, de ander zich juist kan aanpassen aan jouw wensen en andersom.

Intimiteit

Wat er gebeurd in de slaapkamer is niet voor iedereen zo makkelijk om te bespreken. En juist daar is veiligheid heel belangrijk. Maar je kan ook heel klein beginnen. Je kan het gesprek voeren over condoomgebruik en met elkaar praten over welke andere opties condooms er zijn. Durex condooms heeft heel veel verschillende soorten en daar kun je mee experimenteren. Dit bevordert het gevoel van veiligheid, je hebt het immers samen besloten. Je kunt heel makkelijk condooms bestellen en kijken wat voor invloed het heeft op de sfeer in de slaapkamer.

Eigen ruimte                                                                                                                                                            

Ook al ben je samen, eigen ruimte in een relatie is echt ontzettend belangrijk. Je bent samen, maar het is van groot belang dat je ook nog weet hoe je je apart van iemand moet bewegen in je leven. Zorg ervoor dat je je eigen ding blijft doen, ook al betekent dat dat je elkaar even niet ziet, en alleen je eigen ding doen is natuurlijk weer de andere kant: maar niets is fijner dan met elkaar kunnen bespreken wat de ander heeft gedaan of nog wilt doen, in plaats van dat je alles samen moet doen. Je eigen ruimte behouden in een relatie bevordert het gevoel van veiligheid enorm.