Home Vrije Tijd Verschillende soorten condooms

Verschillende soorten condooms

0
Verschillende soorten condooms

Iedereen is eigenlijk wel bekend met condooms. Het is een van de meest gebruikte vormen van anticonceptie. Naast dat het voorkomt dat een vrouw zwanger kan raken, voorkomt het ook dat je een SAO kan krijgen of overdragen. Erg fijn dus, als je nog geen kinderwens hebt of helemaal geen kinderen wilt. Wat wellicht minder mensen weten, is dat er veel verschillende vormen condooms bestaan.

Heb je al naar de vervaldatum gekeken?

Condooms zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal. Hierdoor is het dus ook zo dat deze een vervaldatum hebben. Het is dan ook af te raden om een condoom te gebruiken die al over de vervaldatum heen is. De meeste condooms zijn gemaakt van latex. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om latex vrije condooms te kopen. Dit kan een keuze zijn doordat je bijvoorbeeld een allergie hebt voor latex. Je zult zien dat er veel mogelijk is wat betreft condooms. 

Welke grootte is geschikt voor jou?

Naast dat de grootte van een condoom kan verschillen, kan ook de structuur en dikte verschillen. Als een man verkondigd dat een condoom niet past, dan is dit eigenlijk onzin. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende groottes beschikbaar. Meet simpelweg even je maat op en je weet precies welke condooms het meest geschikt zijn. Het is natuurlijk te begrijpen dat een knellende te kleine condoom niet prettig is. Een condoom die te groot is kan ook erg vervelend zijn, omdat deze dan snel losraakt. Kijk dus goed welke maat het beste bij jou past. Doordat je gebruik maakt van de juiste maat, kun je nog steeds genieten van seks maar dan veilig.

Vind de juiste condooms die bij jou passen

De structuur van condooms kan dus ook verschillen. Heb je liever een glad condoom, of kies je voor een condoom met wat ribbels? Daarnaast kan de dikte ook een verschil maken in hoeverre je van de seks geniet. Dunne condooms zorgen ervoor dat je meer gevoel hebt. Dikkere condooms zijn ook prima, maar je zult hier minder gevoel bij hebben. Je zou verschillende soorten condooms kunnen uitproberen en hieruit de beste keuze maken. Je kunt deze condooms bij veel verschillende plekken kopen. Zowel fysiek als online. Fysiek kun je bijvoorbeeld kijken bij een drogisterij of je lokale supermarkt. Als je liever online kijkt, omdat je meer privacy wilt, dan kan dit ook. Tegenwoordig zijn er veel online platformen die het mogelijk maken om hierop condooms te bestellen.