Home Vakanties Soorten vakanties op een rijtje

Soorten vakanties op een rijtje

0
Soorten vakanties op een rijtje

We moeten de hele dag door keuzes maken en dit levert soms erg veel stress op. Helemaal het kiezen van een vakantie, en al helemaal als je dit met het gezin moet doen. Iedereen wil weer wat anders en dat is begrijpelijk. We zijn immers allemaal verschillende mensen die allemaal wat anders willen, daar is niets raars aan. We hebben allemaal weer andere eisen en dit vertaalt zich in een voorkeur voor een andere vakantie. Wij begrijpen dat dit de nodige stress en het gezeur kan opleveren, en willen je daarom een handje helpen. Hoe we dit gaan doen? Door je te vertellen welke soorten vakanties je kunt kiezen. We noemen er een aantal, zeker niet alles. We hebben daar simpelweg niet alle ruimte en tijd voor. We vertellen je over twee soorten vakanties waarvan wij denken dat ze goed aansluiten op de wensen van eenieder. 

Camping in eigen land

Het vertoeven in eigen land is steeds populairder aan het worden en dat is niet voor niets. Waarom niet? Omdat Nederland zo onwijs veel te bieden heeft. De meeste Nederlanders zijn in een paar grote steden geweest, hebben hun eigen omgeving wel gezien en zoeken desondanks toch naar het buitenland. Zonde, want dat is erg duur en helemaal niet nodig. Je moet dan weer een verre reis maken, geld uitgeven en andere obstakels zoals een vreemde taal overkomen. Camping in zeeland bijvoorbeeld stellen je in staat even tot rust te komen, nieuwe dingen te zien en leuke dingen te doen. Er is voor iedereen wel wat te vinden in de omgeving en je zit vlakbij het strand; beter kan niet. Ook campings in Friesland zijn wat ons betreft een goede optie. Lekker met de familie er op uit en even genieten van al het moois dat in de lage landen te vinden is. 

Rondreis

De enige reden die wij kunnen verzinnen om naar het buitenland op vakantie te gaan, is voor een rondreis. Een rondreis maken door een land of over een continent is iets wat je eigenlijk een keer gedaan moet hebben. Nieuwe culturen, nieuw eten en drinken, nieuwe natuurgebieden, nieuwe mensen en ga zo maar door; het is een hele ervaring. Dit is echter een stuk lastiger te doen met jonge kinderen en het is vaak erg duur. Je kunt daarom maar beter eerst eens kiezen voor een camping in eigen land, een beetje sparen en de kinderen wat ouder laten worden.