Home Vrije Tijd Ga eens de stad uit

Ga eens de stad uit

0
Ga eens de stad uit

Ga voor de verandering eens de stad uit, neem je vrienden mee en ga nieuwe plekken bezoeken. Wanneer je in een dorpje woont kun je ook de trein pakken naar het midden van het land. Wanneer je in Utrecht bent kun je daar een deelauto Utrecht pakken en vanuit daar overal naartoe rijden. Mensen vinden het vaker toch makkelijker met een auto op weg te gaan dan met de trein. Maar eerlijk is eerlijk, hoewel je meer tijd hebt voor jezelf en kunt gaan wanneer je wilt moet je toch wel rekening houden met eventuele files waar je terecht in kunt komen.

Een auto delen met anderen

Waarom is een auto delen duurzamer en beter voor het milieu? Niet alleen is het goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Je kiest ervoor met een auto delen om te rijden wanneer dat alleen echt nodig is. Wanneer je zelf een auto hebt, ben je minder snel geneigd om de fiets te pakken. Sterker nog, je moet wel de auto nemen aangezien je er maandelijks voor betaald. Met car sharing Eindhoven zorg je voor veel minder auto’s op de weg, waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten. Niet alleen zijn er deelmogelijkheden voor auto’s, maar ook voor andere voertuigen zoals scooters of fietsen. Dit is allemaal heel toegankelijk voor iedereen aangezien ze altijd super centraal staan geparkeerd. Je kunt er zo heel makkelijk bij komen en snel wegrijden. Meestal wanneer je een auto huurt, doe je dit voor een dagdeel. Met fietsen gaat het per 24 uur en scooters per minuut of per uur en kun je in bepaalde zones of afhaalplekken weer achterlaten. Zo kan de volgende gebruiker weer makkelijk het voertuig gebruiken en wanneer er iets aan mankeert zal het ook weer snel worden opgelost. Hoe dan ook, zijn er altijd voertuigen die je kunt meenemen.

Een familie etentje op locatie

Veel families vinden het leuk om een keer een samenkomst ergens anders te organiseren in plaats van bij iemand thuis, vaak wordt er wel voor een restaurant gekozen of een zaaltje die wordt afgehuurd. Ook zijn er families die een vakantiehuisje huren om familie te ontvangen en daar met iedereen te dineren. Vaak zijn deze huisjes op prachtige locaties te spotten waar ook veel gelegenheid is om buiten in de natuur tijd te spenderen. Er zijn ook veel leuke activiteiten die je kunt verzinnen voor jong en oud om de familieband sterker te maken. Zoals zwemmen, een teamsport of spel.