Home Zakelijk Laat het afval van jouw bedrijf ophalen

Laat het afval van jouw bedrijf ophalen

0
Laat het afval van jouw bedrijf ophalen

Afval is iets wat overal wel ontstaat. Dit kan zijn bij mensen thuis, maar natuurlijk ook bij bedrijven. Afhankelijk van de sector waarin je werkt zullen er bepaalde soorten afval ontstaan. Als klusjesman zal je vooral veel te maken hebben met grofvuil of puinafval, terwijl je als bedrijf dat in de horeca werkt vooral weer te maken zal hebben met restafval of glas dat weggegooid moet worden. Welk soort afval er bij jouw bedrijf uiteindelijk ook zal ontstaan, het is noodzakelijk dat dit op de juiste manier weggegooid zal worden. Recyclen is dan ook erg belangrijk tegenwoordig en daarom beginnen steeds meer bedrijven ermee om het afval binnen het bedrijf te recyclen. Maar daarvoor heb je dan wel nog de juiste soorten afvalbakken en containers nodig waarin het afval ingegooid kan worden. 

 

Afvalcontainer 

Een restafvalcontainer huren is daarvoor de beste oplossing voor de meeste bedrijven. Onder restafval vallen veel verschillende soorten afval, waardoor het in deze categorie mogelijk is om de meeste soorten zaken die je normaal gesproken weggooit te deponeren. Het is dus wel belangrijk om hierin alleen het afval te gooien dat gebruikelijk in de standaard vuilnisbak gegooid zal worden. Door alleen het juiste afval in de container te gooien, help je er als bedrijf aan mee dat er makkelijker en sneller gerecycled zal worden. Dat is uiteindelijk voor het milieu weer erg belangrijk. Zo zullen alle medewerkers alleen maar de vuilniszakken van het restafval in de afvalbak of container weg te hoeven gooien. 

 

Simpel te huren

Het proces van het huren van een geschikte container of afvalbak kan echter misschien een beetje ingewikkeld klinken. Toch is het regelen van een afvalbak voor jouw bedrijf vaak makkelijker dan je denkt. Het is namelijk erg handig dat dit tegenwoordig ook gewoon online geregeld kan worden. Hiervoor moeten wel eerst een paar zaken duidelijk zijn. Zo is het belangrijk om als bedrijf te weten hoeveel vuilniszakken er op een maandelijkse basis ongeveer weggegooid worden. Aan de hand van dat getal kan het juiste formaat van de afvalbak of -container uitgekozen worden. Maandelijks kan dat afwisselen van slechts zes vuilniszakken tot wel achtentwintig vuilniszakken. Het is dus wel noodzakelijk dat hierin hetzelfde soort afval weggegooid zal worden. Gooi dus absoluut geen karton of glas in de afvalbak waarin alleen maar restafval zal horen. Deze container of afvalbak wordt dan om de zoveel weken geleegd, waardoor jij als bedrijf niet te veel bezig hoeft te zijn met het afval van het bedrijf.