Home Woonplezier Help! Ik heb een wespennest

Help! Ik heb een wespennest

0
Help! Ik heb een wespennest

Heb je een wespennest in je huis of in je tuin gevonden? Dan moet je goed uitkijken. Wanneer een wespennest kapotgaat, kan je het minder goed bestrijden. Dat komt omdat de wespen dan agressief kunnen worden en uit het nest komen. Zorg er dus voor dat je het wespennest op een veilige en efficiënte manier laat verwijderen. Hoe herken je een wespennest? En wat kun je het best doen als je er een hebt gespot? In dit blog lees je daar meer over.

Een wespennest herkennen

Een wespennest kun je herkennen aan de grijze, papierachtige uitstraling. Het nest is gemaakt van houtvezels en kan zich op verschillende onhandige plekken bevinden: in een tuin, een schuur, in huis, etc. Wanneer de wespenkoningin een fijn plekje heeft gevonden, wordt daar het nieuwe wespennest gebouwd. Dat doen de wespen door de houtvezels te vermalen met hun kaken. Elk wespennest heeft een opening waar de wespen in- en uitvliegen. Hier houden de wespen zich schuil.

Verwijder het niet zelf!

Het wespennest verwijderen is nog niet zo makkelijk: probeer het dus vooral niet zelf! Raak het wespennest niet aan en verplaats het ook niet. Op die manier kun je het nest kapotmaken, waardoor de wespen in een grote groep kunnen aanvallen. Dit kan gevaarlijk zijn (en in sommige gevallen zelfs dodelijk). Wanneer je namelijk meer dan twintig wespensteken hebt, moet je jezelf laten controleren in het ziekenhuis. Dit komt gelukkig niet vaak voor, maar als je een groot wespennest per ongeluk kapotmaakt, kan het toch snel fout gaan. Ook loop je gevaar als je gestoken wordt rond de luchtwegen. De zwellingen van de wespensteek kunnen op die manier je luchtwegen afknijpen. Wanneer dit het geval is moet je meteen naar het ziekenhuis. Tot slot kun je allergisch zijn voor een wespensteek. Als je allergisch bent kan één wespensteek al levensbedreigend zijn. Weet je van jezelf dat je allergisch bent? Zorg er dan voor dat je uit de buurt blijft van het nest.

Hulp

Het is dus niet verstandig om zelf in de buurt te komen van het wespennest. Zorg er in plaats daarvan voor dat je een professional belt om het te komen verwijderen. Bij wespen bestrijden rotterdam of wespenbestrijding zwolle kunnen ze binnen 24 uur hulp bieden. Ook kunnen ze een oplossing bedenken om een nieuw wespennest in de toekomst te voorkomen. Zorg er dus voor dat je professionele hulp krijgt als je een wespennest hebt. Met het juiste gereedschap halen professionals het nest zo weg!