We kennen 4 seizoenen met elk andere kenmerken en weerssituaties. Je hebt allemaal wel je voorkeur voor een bepaald jaargetijde. Een jaargetijde oftewel een seizoen is een periode van drie maanden die wordt bepaald door de draaiing van de aarde om haar as, ten opzichte van de zon. De jaargetijden verschillen van land tot land. In de Tropen is het altijd zomer, en op de polen altijd koud. In ons land wordt het jaar verdeeld in 4 seizoenen: de lente, de zomer de herfst en de winter. De wisselende jaargetijden of seizoenen in Nederland bekleden ieder een ander periode van het jaar. Voor velen is de zomer de meest geliefde periode van het jaar. De zomer loopt van 21 juni tot en met 20 september. De warmste dagen komen in dit jaargetijde voor maar er valt ook nog steeds veel regen in de zomermaanden. De herfst wordt door velen gezien als een sombere natte tijd van het jaar. De winter daarentegen doet weer veel harten sneller kloppen. Maar dan wel voor een echte winter met sneeuw en ijs.

De Lente

De lente begint in Nederland op 21 maart en loopt tot 20 juni. We zitten dus nu midden in de lente. Ook al zal je het als je naar buiten kijkt nog niet echt zeggen maar ondanks de voortdurende kou is de lente toch echt in volle gang. De bloesem staat in bloei de bomen en struiken worden steeds groener en veel mensen zijn hun tuin of balkon zomer klaar aan het maken. Ook is dit een mooi moment om een nieuwe loungeset aan te schaffen. Bijvoorbeeld een aluminium loungeset die mooi oogt en tegen de weersomstandigheden bestand is. Als je op het juiste moment kijkt in de loungeset sale dan kom je ook nog in aanmerking voor een mooie korting. Wat is er nu lekkerder dan straks als het weer echt beter wordt in je tuin te genieten van je nieuwe loungeset.

Tuinverfraaiingen

Tegenwoordig zijn er onder andere bij de tuincentra maar ook online ontelbaar veel mogelijkheden om je tuin te verfraaien. Natuurlijk zijn er weer de vele bloeiende plantjes die in het voorjaar volop te verkrijgen zijn. Verder is het aanpassen van je tuin niet echt seizoensgebonden. Veel mensen kiezen er in de zomer of het najaar voor om een nieuw hekwerk rondom de tuin te plaatsen. Daarnaast kan je kiezen voor een complete barbecue om tijdens de warme zomerdagen heerlijk te genieten van je eigen gegrilde vlees of vis. De zomers worden de laatste jaren steeds warmer zodat je volop kunt genieten van de aanpassingen in je tuin.

Ieder seizoen is weer anders

Vorig artikelHerenmode
Volgend artikelKlaar voor de zomer