Herenmode is een begrip wat we wat minder vaak horen dan damesmode. Maar ook de herenmode is al van oudsher een jaarlijks wisselend fenomeen. De geschiedenis van de herenmode gaat net zo ver terug als het allereerste kledingstuk dat wij ooit gedragen hebben. Vroeger had kleding 2 functies: het beschermen tegen de weersinvloeden en het tonen van je status. In vroeger tijden was ook het dragen van uniformen bij mannen een tijdelijke trend. Door het dragen van uniformen was het direct duidelijk welk werk je deed en wat je functie was. Vandaag de dag kennen we nog enkele beroepen waarbij het uniform belangrijk is. Het symbool voor de mode voor de man is toch wel het pak of kostuum. Er zijn periodes waarin het pak minder populair is geweest maar het komt toch altijd weer terug in het modebeeld. In de huidige tijd zijn pakken in retro stijl geliefd.

Kleding en schoenen voor de juiste gelegenheid

Voor bepaalde bijzondere gelegenheden geldt vaak een kleding etiquette. Soms is het een verplichting maar het is sowieso leuk om de etiquette te volgen. Voor mannen zijn er een aantal stijlen: black tie, tenue de ville en cocktail. Ook bijpassende schoenen zijn zeer belangrijk om je tenue helemaal compleet te maken. Als je een meer casual outfit draagt dan zijn de sneakers van Mason Garments een aanrader. Sneakers van hoge kwaliteit en volgens de laatste modetrends. Mason Garments heren zijn zeer populair en we zien ze dan ook veel in het straatbeeld terug komen. Mason Garments heeft unieke sneakers voor mannen en vrouwen. Alle Mason Garments sneakers worden ontworpen in Amsterdam en handgemaakt in Italië. Als je een moderne, exclusieve en sportieve sneaker zoekt dan is Mason Garments de juiste keuze.

Modetrends voor mannen

De herenmode heeft de afgelopen jaren al veel verschillende trends gehad. We zien ook dat bepaalde trends van vroeger nu weer in het straatbeeld te zien zijn. Wat ook opvalt dat de grenzen tussen dames en herenkleding aan het vervagen zijn.  De kleuren in het modebeeld bij mannen worden steeds zachter en vrouwelijker. Veel vrouwen kiezen tegenwoordig voor een makkelijke jeans en een sweater of hoodie. Mode zal iets van alle tijden blijven en velen zullen de trends ook op de voet volgen. Kleding is tenslotte iets waar je graag in gezien wordt. De trend zal de komende jaren ook steeds meer verschuiven naar duurzaam geproduceerde kleding. Veel mode ontwerpers zowel op het gebied van kleding als op het gebied van de schoenenmode doen hier aan mee.

Herenmode