Home Ander nieuws Gietvloer laten leggen

Gietvloer laten leggen

0
Gietvloer laten leggen

Een gietvloer laten leggen bij jou thuis, op kantoor, in een fabriek of in andere zakelijke omgevingen is een goede keuze wanneer je een mooie, vlakke en naadloze vloer wilt. Met het juiste materiaal in een oogstrelende, passende kleur heb je zo de perfecte gietvloer bij jouw bedrijf of in je woning. Gietvloeren zijn er in allerlei verschillende kleuren, materialen en maten. Wat alle gietvloeren gemeen hebben, ondanks materiaal, kleur of maat, is dat ze kras- en slijtvast, onderhoudsvriendelijk, naadloos, duurzaam en vloeistofdicht zijn. Ook is elke gietvloer veilig en brandwerend, stof- en allergievrij én snel belastbaar. Bij gespecialiseerde bedrijven als G-vloeren kun je de mogelijkheden en voordelen van gietvloeren duidelijk nalezen.

Verschillende soorten gietvloeren

Er zijn talloze mogelijkheden wanneer je een gietvloer wilt laten leggen. Er zijn bijvoorbeeld twee verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. Een epoxy gietvloer is goed voor industriële omgevingen, zoals fabrieken. Dan is er ook nog een polyurethaan gietvloer, ook wel afgekort naar PU. Zo’n PU vloer heeft een zacht en elastisch oppervlak, wat dus erg prettig aanvoelt en perfect is voor woonkamers, showrooms, kantoorruimten en openbare gebouwen. Wanneer je de keuze tussen polyurethaan en epoxy hebt gemaakt, krijg je ook nog eens keuze uit diverse prachtige kleuren. Wat staat er nu mooier in het kantoor, een witte vloer of een bruine vloer?

Vloerverwarming in je gietvloer

De combinatie van gietvloeren en vloerverwarming werkt geweldig. De warmte wordt gelijk verdeeld over de vloer én er hoeft bij het ontwerp van je ruimte geen rekening te worden gehouden met de plaatsing en afwerking van radiatoren. Met vloerverwarming in je epoxy of polyurethaan vloer kun je zelfs de ruimte verkoelen in de hete zomermaanden. In plaats van warm water wordt er dan koud water door de leidingen heen gepompt. Omdat gietvloeren natuurlijk worden gegoten, zal de vloerverwarming dan ook als gegoten passen in je nieuwe vloer. Zo heb je dus een prachtige nieuwe vloer én verwarming en verkoeling in één.

Diverse toepassingen voor gietvloeren

Een PU of epoxy vloer heeft vele verschillende toepassingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een dansvloer in een dansstudio, een hotel vloer, een slagerij vloer of een zwembad vloer. Ook voor een kapsalon is een gietvloer ideaal, omdat het makkelijk schoon te maken en houden is en moeilijk te beschadigen. Of het nu een industriële, huiselijke of zakelijke omgeving is, er zijn meer dan genoeg soorten en kleuren gietvloeren om overal de perfecte vloer voor te kunnen leggen. Van parkeergarages tot bakkerijen tot zelfs wasstraten, een mooie vloer van hoge kwaliteit maakt alles beter. Gietvloeren maken het makkelijker om in al die verschillende settings alles netjes schoon én mooi te houden.

Woonbeton en andere vloer soorten

Nog een stijlvolle optie voor je vloer die erg op gietvloeren lijkt is woonbeton. Woonbeton is een mengsel van schoongebrand zand, vulstoffen, pigmenten en mineralen. Een vloer van woonbeton is robuuster dan een vloer van epoxy of polyurethaan, maar is even makkelijk te onderhouden. Een woonbeton vloer is echter wel iets kwetsbaarder dan een gietvloer, dus onderhoud zal eens in de 8 tot 10 jaar nodig zijn. Je hebt dan dus wel een prachtige vloer die warm aanvoelt, watervast is en niet snel slijt. Naast vloeren van woonbeton en gietvloeren zijn er nog talloze andere soorten vloeren met gelijksoortige voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld ook gaan voor een grindvloer of coatingvloer in de woonkamer.