Home Vrije Tijd Eet meer maaltijden, afvallen wordt dan een stuk gemakkelijker

Eet meer maaltijden, afvallen wordt dan een stuk gemakkelijker

0
Eet meer maaltijden, afvallen wordt dan een stuk gemakkelijker

Het is een van de meest besproken onderwerpen, wellicht zelfs wel wereldwijd. Mensen klagen over hun lichaamsgewicht en willen proberen af te vallen. In de regel gaat dat aanvankelijk wel goed, kom je de mensen echter maanden later weer tegen dan zijn ze vaak nog zwaarder dan voor ze hun dieet begonnen. Maaltijden en afvallen? Gek genoeg moet je vaak meer maaltijden nemen om af te vallen.

Laat dat knabbeltje, biertje en wijntje voortaan gewoon staan

Je zou denken dat hoe minder je eet, hoe meer je afvalt. Nou is het natuurlijk erg verstandig om de tussendoortjes en de heerlijke hapjes die je ‘s avonds nog even neemt te laten staan. Dat geldt ook voor dat biertje en de wijn. Doe je dat, dan zul je zeker snel effect merken. Wat betreft de reguliere maaltijden echter, geldt dat we om af te vallen vaak extra maaltijden tot ons moeten nemen. Vaak hebben we simpelweg te veel eetmomenten op een dag.

Je eet dus in feite meer en vaker dan je gewend bent

Het is een feit dat je in de ideale situatie zes maaltijden per dag neemt. Dat is behoorlijk wat meer dan dat je gewend bent. Die zes maaltijden bestaan uit drie hoofdmaaltijden en drie gezonde tussendoortjes. Genoeg maaltijden om afvallen mogelijk te maken dus. Houd je aan die zes eetmomenten. Het is geen goed idee een maaltijd over te slaan. Doe je dat namelijk wel, dan begin je toch weer te knabbelen. En dan wordt het moeilijk om gewicht te verliezen.

Maaltijden en afvallen; eet zes maaltijden per dag en sla er nooit één over

Maaltijden afvallen dus, maar er zijn meer manieren om toch best eenvoudig wat gewicht te kunnen verliezen. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je kunt op alternatieve wijze gaan koken bijvoorbeeld. Kies ervoor om je vlees en vis te stomen, pocheren en grillen. Behave je eetpatroon, besteed je ook aandacht aan je beweegpatroon. Ga meer bewegen. Dit kan al een stukje wandelen zijn en pak eens de fiets naar de supermarkt om de hoek en laat de auto echt wat vaker staan. Zorg dat je voldoende slaapt. Slaap je te weinig en voel jij je moe, dan ben je namelijk sneller geneigd om gezond te gaan eten. Afvallen en je ideale gewicht bereiken; het heft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wat het vooral vraagt is discipline. En misschien is dat nou precies het grootste probleem waarom zoveel mensen maar niet structureel gewicht verliezen.