Home Vrije Tijd Een vechtsport kiezen

Een vechtsport kiezen

0
Een vechtsport kiezen

Een vechtsport beoefenen kan goed zijn om verschillende redenen. Tijdens de trainingen verhoog je je conditie en train je je uithoudingsvermogen en je kracht. Vechtsporten zijn uitermate geschikte voor mensen die sterker willen worden en hun discipline, uithoudingsvermogen en reactievermogen willen trainen. Er zijn heel veel verschillende vechtsporten om uit te kiezen. Wil jij een vechtsport beoefenen, maar weet je niet welke het best bij je past? In dit blog vergelijk ik verschillende vechtsporten met elkaar.

Brazilian Jiu Jitsu

Brazilian Jiu Jitsu is een grondvechtsport, waarbij je techniek en bewegingen belangrijker zijn dan hoe sterk je bent. Het is een variatie op de originele Japanse Jiu Jitsu. Jiu Jitsu betekent “soepele techniek” en is een zelfverdedigingskunst waarbij je een aanval kunt tegenhouden. Japanse Jiu Jitsu is een vechtkunst waarbij aanvalstechnieken – zoals stoten, klemmen, wurgen en schoppen – worden gebruikt om de tegenspeler uit te schakelen. Bij Brazilian Jiu Jitsu, daarentegen, staat grondvechten en wurgen centraal. Bij bjj den haag kun je deze vechtsport leren van een IMMAF gecertificeerde trainer.

(Kick)boksen

(Kick)boksen is een geschikte sport voor mensen die fitter willen worden, hun kracht willen trainen en hun uithoudingsvermogen willen testen. Je gebruikt bij kickboksen je handen en je benen, waarbij je met je handen leert boxen en met je benen leert trappen door middel van verschillende taekwondo- en karatetechnieken. Bij boksen mag je uitsluitend met je gesloten vuist stoten. Bij deze sport mag je niet schoppen of trappen. Zit je te twijfelen tussen kickboksen of boksen? Kies dan eerst voor kickboksen om te zien of je het leuk vindt. Je kunt altijd nog overstappen naar boksen. Bij sportschool den haag kan iedereen (kick)bokslessen volgen. Het maakt niet uit wat je niveau, geslacht of leeftijd is!

MMA

MMA staat voor Mixed Martial Arts. Het is een multidisciplinaire vechtsport die bestaat uit technieken van verschillende vechtkunsten: kickboksen, worstelen, kunfu, taekwondo, judo en nog veel meer. Dit maakt de sport veelzijdig en daardoor train je veel verschillende vaardigheden. Hoewel MMA ook wel vale tudo (alles mag) wordt genoemd, hanteren veel organisaties die MMA wedstrijden organiseren een aantal regels, waarbij handelingen zoals kopstoten, bijten en stoten of trappen naar het achterhoofd of de keel verboden zijn. In de sportschool kun je deze sport op een veilige manier leren en zal het vooral gaan om zelfverdediging en training. Je kunt op ieder niveau instappen en er zijn ook speciale groepen voor vrouwen of kinderen. Wil je dus van verschillende vechtkunsten leren of je oriënteren op de verschillende vechtsporten? Dan is MMA misschien wel iets voor jou!