Krijg je binnenkort een puppy of misschien wel een volwassen hond in huis? Dan heb je een aantal spullen nodig om ervoor te zorgen dat hij zich goed op zijn gemak voelt en jij goed voorbereid bent. Of je nu voor het eerst een hond in huis neemt of al ervaren bent, het is altijd goed om deze lijst even door te nemen zodat je niets zult vergeten.  

Voeding voor je hond 

Vaak krijg je wat voer van de vorige eigenaar mee om te mengen met het voer dat jij uitkiest. Zo kan je hond er geleidelijk aan wennen. Zorg ervoor dat je, als je een puppy in huis neemt, voer geschikt voor puppy's koopt. Puppy's hebben namelijk een andere energiebehoefte dan oudere honden en hebben voldoende voedingsmiddelen nodig om te groeien.  

Zorg ook voor een goed afsluitbare en het liefst luchtdichte container waar je het voer in kunt bewaren. Zo blijft het goed en is het beschermd tegen ongedierte. Een voerbak en waterbak kunnen uiteraard ook niet missen! Weet je van tevoren al dat de hond veel schrokt en zijn eten erg snel op heeft? Dan is het verstandig om te kijken naar een anti schrokbak voor een hond. Deze bakken zijn voorzien van uitstulpingen waardoor je hond meer moeite moet doen om te kunnen eten. Hierdoor eet hij langzamer. 

Hondenriem en tuigje 

Je wilt natuurlijk onbezorgd kunnen wandelen met je trouwe viervoeter. Daarom is het belangrijk een goed passend hondentuigje of passende halsband en een riem aan te schaffen. Dit kan een lange lijn zijn of een rollijn. Heb je een puppy in huis? Zorg dan dat je af en toe controleert of het tuigje of de halsband nog wel past. Een puppy groeit immers en heeft vooral het eerste jaar meerdere maten.  

Mand en speelgoed 

Je hond heeft veel baat bij een rustige plek waar hij even kan uitrusten. Hiervoor kun je denken aan een zacht kussen of een mooie mand. Leg er wat speelgoed of knuffels bij en je hond heeft een heerlijk plekje om zich terug te trekken. 

Vergeet ook niet om je aan te melden bij een dierenarts, hondenschool, eventueel een trimsalon en laat het chipnummer registreren in de database. Zorg ervoor dat je huis puppyproof is door kabels weg te halen en check of je planten niet giftig zijn voor honden. Je moet waarschijnlijk tijd besteden aan het zindelijk maken van je hondje, dus leg dure vloerkleden even aan de kant. Alles geregeld? Dan kun je nu gaan genieten van de kleine deugniet. Veel wandelplezier!  

Wat heb je nodig voor een hond?