Home Vrije Tijd Krap bij kas? Zo bespaar je geld.

Krap bij kas? Zo bespaar je geld.

0
Krap bij kas? Zo bespaar je geld.

Af en toe wat geld moeten besparen is iets waar je echt niet de enige in bent. Je werkt je waarschijnlijk een slag in de rondte, maar toch kan het voorkomen dat je niet helemaal uitkomt met je maandbudget. Boodschappen die nog steeds een veel hogere prijs hebben, benzine dat weer twee euro per liter kost, abonnementen die zomaar worden verhoogd en gasprijzen waardoor je de verwarming liever niet meer aanzet. We hebben allemaal te maken met de stijgende inflatie en moeten daarom kritisch kijken naar onze uitgaven. Ondanks dat het op het eerste gezicht misschien lijkt dat je al minimaal leeft en nergens op kunt besparen, is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Dat zit niet alleen in het kiezen van huismerken in de supermarkt, maar ook in bijvoorbeeld abonnementen en verzekeringen. In dit blog lees je enkele tips om net wat meer van de maandelijkse budget over te houden.

 

Abonnementen

Abonnementen vormen een soort stiekeme kostenpost. Je weet dat je ze hebt, maar toch is het bedrag al van je rekening afgeschreven voor je het door hebt. Vaak heb je meer abonnementen dan waar je je bewust van bent. Kijk je tegenwoordig nauwelijks nog televisie, dan kun je het best je abonnement omzetten naar internet only. En maak je dan wel echt gebruik van alle streamingdiensten, of kun je er best een of meerdere stopzetten? Ook hoef je niet persé een nieuwe telefoon te kopen wanneer je abonnement afloopt, met sim-only kan je telefoon nog prima mee voor een klein bedrag per maand. Ditzelfde geldt natuurlijk voor je laptop. Kijk bijvoorbeeld eens bij de refurbished apple laptops van Gobytes of een refurbished dell xps als je toe bent aan een nieuw exemplaar. Verder kun je eens uitzoeken waar je allemaal lid van bent en welke kosten je hiervoor maakt. Heb je een abonnement bij de sportschool waar je nooit gebruik van maakt of ontvang je iedere maand dat magazine dat je uiteindelijk toch nooit leest, zeg deze dan op.

 

Verzekeringen

Verzekeringen zijn doorgaans niet iets waar we graag mee bezig zijn. Het uitkiezen van de juiste verzekering is een flinke klus en je bent er nu eenmaal een hoop geld aan kwijt. Toch kan je verzekering vaak een stuk goedkoper dan je denkt. Zorg ervoor dat je genoeg research doet om de juiste verzekering af te sluiten. Niet-verplichte verzekeringen kunnen handig zijn, maar ook overbodig. Weeg dus goed voor jezelf af of je deze wilt behouden of afsluiten.

 

Spullen verkopen

Niets is mis met wat extra geld te verdienen naast je vaste baan. Je kunt op verschillende manieren een centje bijverdienen. Tegenwoordig groeit het aantal tweedehands platformen sterk en kun je een ander blij maken met veel spullen die je zelf niet meer gebruikt. Ruim bijvoorbeeld je kledingkast eens goed op en verkoop kleding en schoenen die je niet meer draagt. Ook meubels, verlichting en woonaccessoires kun je goed verkopen op tweedehands platformen.