Steigerbuizen zie je voornamelijk terug bij de steigerbouw. Voorheen werden vooral houten planken voor steigerbouw gebruikt, maar dat is vandaag de dag redelijk achterhaald. De reden daarvoor is omdat hout niet goed bestand is tegen slecht en regenachtig weer. Vandaar dat er over is gegaan om andere materialen. Je vindt steigerbuizen in een groot aanbod en in allerlei variaties. Je lees hier meer over de steigerbuis en de buiskoppelingen.

Welke doeleinden hebben steigerbuizen?

Zoals in de inleiding gesteld lenen steigerbuizen zich uitstekend voor steigerbouw. Maar dat is tegenwoordig niet alleen waar deze steigerbuizen en buiskoppelingen voor worden gebruikt. Raad het of niet, je ziet ze tegenwoordig ook steeds meer terug in de interieurwereld. Zo maakt men heel creatief van steigerbuizen allerlei soorten meubels zoals barstoelen, tafels en andere meubelen. Door steigerbuizen toe te voegen aan je interieur krijg je een retro look en geeft een zeer gezellige sfeer aan je huis of andere ruimte. Niet voor niets zijn steigerbuizen tegenwoordig erg populair als het aankomt op het verwerken in meubels.

Wat zijn buiskoppelingen?

Buiskoppelingen zijn simpelweg koppelingen waarmee je steigerbuizen met elkaar verbindt. Dat gebeurt door een inbussleutel. Is het heel moeilijk om steigerbuizen met buiskoppelingen aan elkaar te verbinden? Niet heel erg. Als je er niet zeker bent hoe je het met doen zijn er genoeg YouTube video’s te vinden op internet die duidelijk uitleg geven. Het is handig om tijdens het kopen van steigerbuizen en buiskoppeling te kijken naar de maten. Zorg altijd ervoor dat de diameter van de buiskoppeling iets groter is dan de steigerbuis zelf. Want als de diameters even groot zijn passen ze niet in elkaar. Gelukkig staan de diameters altijd bij de productomschrijving aangegeven. Als je er even niet uitkomt, is er altijd de klantenservice die je verder op weg kan helpen.

De zwarte steigerbuis

Er zijn diverse soorten steigerbuizen zoals aluminium en gegalvaniseerd. Maar je hebt ook bijvoorbeeld een steigerpijp zwart. Dit is een stalen steigerbuis helemaal in zwarte coating. Dit is zo’n type steigerbuis die uitstekend te verwerken is in allerlei soorten interieur. Deze steigerbuis is zwaar en kan niet goed tegen zware weersomstandigheden. Het slijt buiten sneller. Daarom is dit type steigerbuis dan ook ideaal voor binnenshuis. Vandaar dat je steigerbuizen die zwart zijn vaak ook terugziet in meubelen zoals tafels, stoelen en kasten. Kies voor aluminium of gegalvaniseerd als je steigerbuizen buiten wilt gebruiken.

Alles wat je moet weten over steigerbuizen en buiskoppeling